8. decembrī mediķi tomēr dosies protesta akcijā

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) ceturtdien ir iesniegusi Rīgas domei pieteikumu par sapulcēm pie Saeimas un Rīgas pils 8.decembrī, informē LVSADA pārstāve Inga Rudzīte.

Arodbiedrība norāda, ka, neraugoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par valdības plāniem nākamajā gadā būtiski samazināt veselības aprūpes budžetu, oficiāls atspēkojums tā arī nav sekojis. Tas rada arvien pieaugošas bažas par tālāku valsts veselības aprūpes pasliktināšanu, kam nevar rast pamatojumu.

LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris aicina ievērot, ka "globālo finanšu krīzi izraisīja un turpina padziļināt negodīgi un alkatīgi darījumi finanšu sektorā, tad kāpēc Latvijas iedzīvotājiem par to būtu jāmaksā ar nevainīgām dzīvībām?".

Ņemot vērā to, ka valdības plāni samazināt valsts finansējumu veselības aprūpei apdraud valsts stabilitāti un attīstību, LVSADA aicina publiski aizstāvēt savas tiesības uz pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpi.

Jau vēstīts, ka mediķu arodbiedrība iepriekš grasījās doties protesta akcijā valsts svētkos, 18.novembrī, tomēr vēlāk nolēma nogaidīt, kad būs lielāka skaidrība par nākamā gada finansējuma apmēru veselības nozarei.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais