Mediķi lems par protesta akcijām pret finansējuma samazināšanu veselībai

Mediķu arodbiedrība ir sākusi konsultācijas ar dalīborganizācijām par iespējamo protesta akciju pret valdības iecerēm samazināt veselības nozares finansējumu nākamajā gadā, informē Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības līderis Valdis Keris.

"Valdības plāni par aptuveni 40 miljoniem latu samazināt veselības aprūpes finansējumu ir šokējoši," paziņojumā presei norāda Keris.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik ir sāktas konsultācijas dalīborganizācijām par iespējamo protesta akcijas veidu, vietu un laiku un galīgais lēmums par protesta akcijām tiks pieņemts līdz 15.novembrim.

Laikraksts "Latvijas Avīze" piektdien, atsaucoties uz tā rīcībā esošo neoficiālo informāciju, vēstīja, ka Veselības ministrijai nākamā gada budžetā izdevumi ir jāsamazina par 37,5 miljoniem latu.

Piektdien valdība ārkārtas sēdē vērtēs iespējamos konsolidācijas pasākumus nākamā gada budžetā, kas jāveic 100–150 miljonu latu apmērā.

Tas kārtējo reizi izsaucis neapmierinātību sabiedrībā, tostarp izglītības, kultūras un citās nozarēs, kā arī pašvaldībās, norādot, ka finansējums samazināts visās nozarēs jau pēdējos trīs gadus un vēl lielāks finansējuma samazinājums nav iespējams.

Piektdien protesta akcijā jau pulcējas mākslas un kultūras augstskolu studenti, kuri neapmierināti ar izskanējuši informāciju, ka nākamgad varētu vēl samazināt finansējumu minētajām augstskolām.

Svarīgākais