Krītot no sestā stāva, smagas traumas gūst sieviete

Jūrmalā, izkrītot pa sestā stāva logu, smagas traumas guvusi 36 gadus veca sieviete, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Sieviete guvusi smagas politraumas, un viņas glābšanai piesaistīta arī NMPD Operatīvās medicīnas daļas brigāde.

Vidzemes pusē ar plašiem apdegumiem slimnīcā nogādāta 94 gadus veca sieviete, kurai no krāsns izkritušām pagalēm bija aizdedzies apģērbs. Savukārt 32 gadus vecs vīrietis guvis rokas un kājas apdegumus, mēģinot aizdedzināt cigareti - kad vīrietis aizdedzis uguni, uzliesmojis blakus esošs spirtots šķidrums, ko viņš bija lietojis kompānijā ar draugiem.

Kurzemē hospitalizēts 46 gadus vecs makšķernieks, kurš kopā ar paziņām bija devies jūrā un izkritis no laivas. Kad mediķi ieradās, vīrietis jau kādu laiku bija pavadījis ūdenī un viņam konstatēta ķermeņa atdzišana.

Savukārt Latgalē mediķu palīdzību meklējis 53 gadus vecs vīrietis, kuru dažas dienas iepriekš bija sakodis zirgs. Mediķi cietušajam konstatējuši apakšdelma lūzumu un elkoņa locītavas izmežģījumu un nogādājuši viņu slimnīcā. Vēl kāds 72 gadus vecs vīrietis nogādāts Mikroķirurģijas centrā, jo ar zāģi bija nopietni traumējis rokas pirkstus.

Tukuma pusē smagas traumas guvusi kāda 72 gadus veca gājēja, kuru notriekusi automašīna. Viņa ar reanimācijas brigādes palīdzību pārvesta uz Rīgu.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais