Šogad palielinājusies saslimstība ar ērču encefalītu

© Ojārs Lūsis

Šogad astoņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušo gadu palielinājies ērču encefalīta slimnieku skaits, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) apkopotā informācija.

Šogad līdz septembrim ar ērču encefalītu Latvijā bija inficējušies 214 cilvēki, bet pērn astoņos mēnešos – 194. Vēl gadu iepriekš astoņu mēnešu laikā ar ērču encefalītu bija saslimuši 156 cilvēki, 2008.gadā – 94, bet 2007.gadā – vien 76.

Šogad līdz 19.septembrim LIC laboratorijā pārbaudīta 4451 ērce, no kurām 221 jeb 4,27% bijušas inficētas. LIC stacionārā no ērču encefalīta bija ārstējušies 116 cilvēku, bet vēl 19 ārstējušies no ērču pārnēsātās Laimas slimības.

Arī Laimas slimības izplatība šogad pieaugusi – astoņos mēnešos ar to kopumā Latvijā inficējušies 386 cilvēki, bet pagājušā gada attiecīgajā periodā – 349.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais