Uz aizdomu pamata par saindēšanos ar sēnēm slimnīcā nogādā 83 gadus vecu sievieti

Slimnīcā ceturtdien nogādāts kārtējais pacients uz aizdomu pamata par saindēšanos ar sēnēm ‒ šoreiz 83 gadus veca sieviete no Kurzemes, aģentūru BNS informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Šoruden pēc indīgu vai termiski nepareizi apstrādātu sēņu ēšanas slimnīcā nonākuši jau vismaz 10 cilvēki. Tādēļ mediķi atkārtoti uzsver, ka lasīt un lietot uzturā drīkst tikai zināmas sēnes, par kuru nekaitīgumu cilvēks ir pilnīgi pārliecināts.

Mediķu palīdzība pagājušajā diennaktī bijusi nepieciešama vairākiem cilvēkiem, kuri bija guvuši traumas darbavietās. Kurzemē 53 gadus vecs vīrietis darbnīcā uz virpas savainojis kaklu un plecu, bet 41 gadu vecs vīrietis kādā cehā ierāvis roku graudu dzirnavās. Viņa atbrīvošanai bijusi nepieciešama arī glābēju palīdzība. Cietušais ar plaukstas lūzumu un rokas traumu nogādāts Kuldīgas slimnīcā.

Latgalē ar zāģi savainojies 40 gadu vecs vīrietis, kurš ar daļēju pirksta amputāciju nogādāts slimnīcā. Savukārt kādā cepšanas cehā 40 gadu vecs vīrietis tīrījis vienu no iekārtām, kas acīmredzot nav bijusi izslēgta, un vīrietis traumējis trīs pirkstus.

Ar ātro palīdzību slimnīcā nogādāts arī kāds 21 gadu vecs vīrietis, kurš alkohola reibumā bija izkritis no trešā stāva. Viņam konstatēts smadzeņu satricinājums, galvas un iegurņa traumas.

NMPD mediķi ceturtdien devušies 1104 izsaukumos, tostarp sniegta palīdzība 138 cilvēkiem, kas bija guvuši dažādas traumas.

Svarīgākais