Kuldīgas slimnīcas arodbiedrība protestus rīkos ceturtdien

Kuldīgas slimnīcas arodbiedrība ceturtdien turpinās Cēsu mediķu pagājušajā nedēļā sāktās protesta akcijas, liecina Kuldīgas novada pašvaldības plānoto notikumu kalendārs.

Pikets notiks plkst.10.30 pie Kuldīgas novada domes Baznīcas ielā 1, "lai pievērstu uzmanību negodīgajai naudas sadalei starp Latvijas slimnīcām", kā dēļ Kuldīgas slimnīca no 1.septembra plāno pārtraukt akūto pacientu uzņemšanu.

Savukārt plkst.11 Saeimas Sociālo un darba lietu komisija Kuldīgas slimnīcas finansiālās problēmas risinās izbraukuma sēdē, kas notiks Kuldīgas novada domes Lielajā zālē.

Uz Kuldīgu ceturtdien dosies arī veselības ministrs Juris Bārzdiņš (Liepājas partija, Zaļo un zemnieku savienība), lai tiktos ar Kuldīgas slimnīcas un pašvaldības pārstāvjiem, aģentūrai BNS apliecināja Veselības ministrijas pārstāve Egita Pole.

Jau vēstīts, ka Kuldīgas slimnīca no 1.septembra plāno pārtraukt akūto pacientu uzņemšanu slimnīcā, pamatojot to ar negodīgu naudas sadali. Kuldīgas novada pašvaldība atbalstījusi Kuldīgas slimnīcas nostāju neparakstīt Veselības norēķinu centra (VNC) piedāvātos līguma grozījumus, kas paredz stacionārajai veselības aprūpei finanšu samazinājumu otrajam pusgadam par 57 552 latiem.

Neapmierinātību ar VNC piedāvātajiem līgumu grozījumiem paudušas arī citas slimnīcas. Pagājušajā nedēļā pirmais mediķu un iedzīvotāju pikets notika Cēsīs, to apmeklēja arī veselības ministrs Juris Bārzdiņš (Zaļo un zemnieku savienība) un premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība"). Gatavību protestēt izteikušas arī citas slimnīcas, tostarp Kuldīgā un Cēsīs.

Kuldīgas slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja ‒ ja veselības aprūpei no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem rudenī piešķirs solītos sešus miljonus latu, ar to varētu pietikt, lai atrisinātu nepietiekamā finansējuma problēmas slimnīcās līdz šā gada beigām.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais