Mediķi snieguši palīdzību 10 cilvēkiem ar karstuma dūrienu

Ceturtdienas tveicē pie ātrās palīdzības mediķiem ar karstuma dūrienu vērsušies 10 cilvēki, no kuriem trīs nogādāti slimnīcā, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kurzemē slimnīcā nogādāta 75 gadus veca sieviete, kurai karstuma ietekmē kļuvis slikti, Latgalē 58 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā ilgstoši bijis ārā saulē un arī nogādāts slimnīcā ar karstuma dūrienu. Savukārt Rīgas reģionā slimnīcā ar karstuma ietekmi nogādāta 70 gadus veca sieviete.

Pārējos izsaukumos palīdzība bijusi nepieciešama gados jauniem cilvēkiem, viņiem palīdzība sniegta uz vietas un cietušie no hospitalizācijas atteikušies.

Mediķi atgādina - ja karstajā laikā pēc uzturēšanās saulē rodas veselības problēmas, jākonsultējas ar savu ģimenes ārstu vai ārpus ģimenes ārstu darba laika jāzvana uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001 (darba dienās no plkst.18 līdz 8, brīvdienās un svētku dienās - visu diennakti). Bet, ja parādās ķermeņa trīcēšana, drebuļi, augsta temperatūra, slikta dūša ar vemšanu, apziņas traucējumi, krampji, samaņas zudums – tādā gadījumā jāzvana 113 ātrajai palīdzībai.

Jau vēstīts, ka ceturtdien gandrīz visās meteoroloģisko novērojumu stacijās tika pārspēts vai atkārtots 21.jūlija maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Līdz plkst.15 augstākā gaisa temperatūra reģistrēta Zīlānu novērojumu stacijā pie Jēkabpils, kur termometra stabiņš sasniedza +32 grādu atzīmi. Kopš 1908.gada gaisa temperatūra Latvijā 21.jūlijā ne reizi nebija paaugstinājusies līdz +32 grādiem; +32 grādi 1908.gada 21.jūlija tika reģistrēti Rīgā.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".