Trīsgadīgi dvīņi saindējas ar medikamentiem

Vidzemē otrdien ātrās palīdzības mediķi slimnīcā nogādājuši trīs gadus vecus dvīņus, kuri bija piekļuvuši medikamentiem un tos apēduši, liecina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta apkopotā informācija.

Tā kā gadījumi, kad bērni nepieskatīti saindējas ar bīstamām vielām, mediķu praksē diemžēl sastopami samērā bieži, ārsti atkārtoti aicina pieaugušos parūpēties par to, lai medikamenti, sadzīves ķīmija vai jebkuras citas bērniem bīstamas vielas un priekšmeti tiktu glabāti bērniem nepieejamās vietās – augstākos plauktos, kur bērni nevar aizsniegties, pat piestumjot krēslu.

Arī pēc medikamentu lietošanas, vannasistabas tīrīšanas ar speciālajiem līdzekļiem jāatceras tos nolikt atpakaļ bērnam neaizsniedzamā vietā. Jāpatur arī prātā, ka bērni medikamentiem nereti piekļūst, meklējot kādu konfekti vecāku somiņās vai jakas kabatās.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī ātrās palīdzības mediķi devušies 1221 izsaukumā, tostarp mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 160 cilvēkiem, kuri guvuši dažādas traumas sadzīvē, sportojot, strādājot vai atpūšoties.