Četrus mēnešus veca meitenīte nogādāta slimnīcā ar saules apdegumiem

Pagājušajās brīvdienās slimnīcā ar traumām atkal nogādāti vairāki bērni, tostarp Latgalē mediķi snieguši palīdzību četrus mēnešus vecai meitenītei ar saules apdegumiem, aģentūru BNS informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Latgalē ātrās palīdzības mediķi slimnīcā nogādājuši arī pusotru gadu vecu mazuli, kurš bija spēlējies vannasistabā un iedzēris veļas mazgājamo līdzekli. Kurzemē brīvdienās 16 gadu vecs jaunietis guvis plaukstas apdegumu, smidzinot pretodu aerosolu un dedzinot šķiltavas. Savukārt divi bērni guvuši traumas, krītot no batuta, – Kurzemē četrus gadus vecs zēns nogādāts slimnīcā ar muguras traumu, bet Latgalē 11 gadu veca meitene slimnīcā nogādāta ar pleca traumu un aizdomām par lūzumu.

Latgalē divu automašīnu sadursmē cietusi 12 gadu veca meitene, kura, pēc mediķiem sniegtās informācijas, automašīnā nav bijusi piesprādzēta ar drošības jostu. Tādējādi meitene guvusi smagu galvas traumu un nogādāta slimnīcā.

Jau vēstīts, ka NMPD brigāžu mediķi nedēļas nogalē devušies gandrīz 2700 izsaukumos. Mediķu palīdzība bijusi nepieciešama teju 550 cilvēkiem, kuri guvuši dažādas traumas sadzīvē, sportojot, strādājot vai atpūšoties.