Jūrmalā dažādas traumas guvuši 18 atpūtnieki

Pagājušajā nedēļā glābēji Jūrmalā palīdzību snieguši 18 atpūtniekiem, kuri bija guvuši dažādas traumas, norāda SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs.

Visvairāk traumas pagājušajā nedēļā atpūtnieki bija guvuši Bulduru pludmalē – tur dažādus nobrāzumus un sasitumus guva deviņi atpūtnieki, savukārt pie Dubultu glābšanas stacijas darbiniekiem pēc palīdzības ar dažādiem sasitumiem bija vērsušies seši atpūtnieki. Glābējiem vairākas reizes vajadzēja saukt neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Pagājušajā nedēļā glābēji meklēja arī pazudušus bērnus. Glābšanas staciju darbinieki atrada deviņus noklīdušus bērnus, no tiem četri bija noklīduši Majoru pludmalē.

Savukārt Kauguru glābšanas stacijas darbinieki izglāba meiteni, kas uz peldošā matrača bija aizskalota aiz drošības bojām. Kauguru glābšanas stacijas darbinieki pagājušajā nedēļā arī konstatēja drošības bojas zādzību.

Glābēji pagājušajā nedēļā arī izteikuši vairākus brīdinājumus par ūdens drošības noteikumu neievērošanu, brīdinājumus par peldēšanu aiz drošības bojām saņēmuši trīs atpūtnieki.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais