Ar nekvalitatīviem produktiem Liepājā saindējušies aptuveni septiņi cilvēki

Aizvadītājās dienās Latvijas Infektoloģijas centrs (LIC) ir saņēmis informāciju par septiņiem cilvēkiem Liepājā, kas ir saindējušies ar pārtiku, pastāstīja LIC infektoloģe Irina Lucenko.

Pašlaik nav noskaidrots, kāds ir saindēšanās iemesls. Rezultāti būs zināmi nākamās nedēļas sākumā, kad tiks pabeigta epidemioloģiskā izmeklēšana, informēja Lucenko.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidkurzemes pārvaldes vadītāja Gunta Kapeniece pastāstīja, ka PVD ir saņēmis vienu oficiālu vēstuli par cilvēku saslimšanu ar kādu zarnu trakta slimību, ko, iespējams, izraisījusi veikalā "Maxima" pirktā gaļa.

"Līdz šim brīdim ir viena oficiāla vēstule par cilvēka saslimšanu ar zarnu trakta slimībām, bet konkrētas diagnozes vēl nav," sacīja Kapeniece.

PVD vēstules iesniedzēja norādītajā veikalā "Maxima" ir veicis pārbaudes, taču neatbilstības nav konstatējis. "Esam veikuši pārbaudi, un tajā brīdī nekādas neatbilstības netika konstatēstas – viss bija kārtībā, viss bija izsekojams, temperatūru režīmi atbilstoši, tīrība, kārtība viss bija ievērots," apliecināja Kapeniece.

PVD sūdzību saņēmis 14.jūlijā, taču iespējamās saslimšanas vaininieces – kotletes – veikalā "Maxima" iegādātas 9. vai 10.jūlijā.

Savukārt mazumtirgotāja "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš aģentūrai BNS norādīja, ka uzņēmuma rīcībā nav oficiālas informācijas par kāda cilvēka saindēšanos ar Liepājas veikalā "Maxima" pirkto gaļu.

Arī LIC pārstāve norādīja, ka pagaidām ir pāragri spriest, vai pārtikas produkti ir pirkti veikalā "Maxima".