Mediķi snieguši palīdzību 11 no karstuma cietušajiem

Ātrās palīdzības mediķi pirmdien saņēmuši izsaukumus pie 11 cilvēkiem, kuriem bija kļuvis slikti karstuma ietekmē, norāda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Seši no karstumā cietušajiem ir bērni, kuri jaunāki par 10 gadiem un kuri ilgstoši, dažkārt pat bez galvassegas, uzturējušies ārā saulītē rotaļājoties, spēlējot futbolu vai braucot ar velosipēdu. Tāpat karstuma ietekmē Vidzemē un Latgalē nopietnas veselības problēmas radušās vairākiem vīriešiem, kuri dienas karstākajā daļā ilgu laiku strādājuši siena pļavā. Slimnīcā tālākai ārstēšanai nogādāti astoņi no karstuma cietušie.

Pagājušajā diennaktī traumas guvuši vairāki bērni, kuri brīvlaikā devušies atpūsties laukos pie radiniekiem un palīdzējuši vasaras darbos. Latgalē, nokrītot no siena ruļļiem, roku lauzis sešus gadus vecs zēns, bet, nokrītot no traktora, līdzīgu traumu guvusi sešus gadus veca meitene. Četrus cilvēkus ātrās palīdzības mediķi pirmdien nogādājuši slimnīcā pēc bišu dzēlieniem, sākoties veselībai un dzīvībai bīstamām alerģiskām reakcijām.

NMPD brigāžu mediķi pagājušajā diennaktī devušies 1366 izsaukumos.