Ultravioletā starojuma līmenis saglabājas ļoti augsts

Saules ultravioletā starojuma līmenis pirmdien Latvijā ir ļoti augsts, un tāds tas saglabāsies visu nedēļu, liecina ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes dati.

Ozona slāņa biezums virs Latvijas šonedēļ svārstīsies robežās no 285 līdz 320 Dobsona vienībām, kas ir par 10-15 procentiem mazāk nekā parasti šajā gada laikā. Attiecīgi ultravioletā radiācija, kas sasniedz zemi, ir nedaudz lielāka nekā citās vasarās.

Saskaņā ar mērījumiem no satelītiem aizvadītajās nedēļās ultravioletās radiācijas indekss Latvijā saulainā laikā dienas vidū sasniedza 7-8 balles, un līdzīga situācija saglabājas arī šonedēļ.

Uzturoties saulē, vēlams valkāt apģērbu ar garām piedurknēm, nēsāt galvassegu un saulesbrilles vai lietot saulessargu. Saulainās dienās laikā no plkst.11.30 līdz 15.30 vajadzētu izvairīties no ilgstošas atrašanās tiešos saules staros. Īpaši no saules ietekmes ir jāsargā mazi bērni.

Latvijā

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” vienojas ar Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate" par nepilnību novēršanu Latvijas – Krievijas robežas žoga un infrastruktūras izbūvē spēkā esošā līguma ar Valsts robežsardzi (VRS) ietvaros bez papildu finansējuma. Šonedēļ tiek uzsākti darbi iepriekš izbūvēto četru iekaramo (trošu) tiltu nepilnību novēršanā, ko plānots pabeigt līdz gada beigām. Savukārt līdz 2025. gada 31. oktobrim notiks iepriekš izbūvētā 99 km robežas žoga un 230 km infrastruktūras (patruļtaku, koka laipu u.c.) konstatēto defektu novēršana.