Trīs bērni nogādāti slimnīcā ar šūpoļu radītām traumām

Pagājušajā diennaktī ar ātro palīdzību slimnīcā nogādāti trīs bērni, kuri bija guvuši traumas pie šūpolēm, liecina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) apkopotā informācija.

Zemgalē piecus un 11 gadus veci zēni nogādāti slimnīcā ar sistām brūcēm pēc rotaļāšanās šūpoļu tuvumā, savukārt Kurzemē ar sejas kaula lūzumu slimnīcā nogādāts četrus gadus vecs zēns, kuram šūpoles bija traumējušas degunu.

Tikmēr Zemgalē slimnīcā nogādāts 39 gadus vecs vīrietis, kurš, izkraujot mašīnu, bija nejauši pieskāries elektrības vadiem un saņēmis strāvas triecienu.

Četrus gadus veca meitenīte Latgalē bija piekļuvusi pieaugušo medikamentiem un norijusi tos. Bērns ar ātro palīdzību aizvests uz slimnīcu.

Vidzemē nopietnu traumu, braucot ar divriteni, guvis 11 gadu vecs zēns – nokrītot riteņa pedālim, kāda no riteņa detaļām iedūrusies zēnam augšstilbā. Ar plēstu brūci un svešķermeni brūcē viņš nogādāts slimnīcā.

Pagājušajā diennaktī NMPD mediķi devušies 1235 izsaukumos, mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 180 traumas guvušiem iedzīvotājiem.

Jau vēstīts, ka mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī kādam jaunietim Aizputē, kurš bija guvis traumas, no tilta margām iekrītot dīķī. Mediķiem neizdevās glābt 21 gadu veca puiša dzīvību, kurš atradās avarējušā automašīnā, kas bija nogrimusi ar ūdeni pilnā grāvī.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais