Ušakovs nepretendēs uz valsts palīdzību ārstēšanas izdevumu segšanā

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pēc pārrunām ar savu ģimeni nolēmis tomēr nepretendēt uz valsts palīdzību ārstēšanas izdevumu segšanā.

Pirms tam Ušakova ģimene vērsās Veselības norēķinu centrā ar lūgumu sniegt palīdzību, lai apmaksātu izdevumus, kas saistīti ar ārstēšanos Berlīnes klīnikā "Charite".

"Laikā, kad es atrados reanimācijā, medikamentozā miega stāvoklī, mana ģimene, draugi un kolēģi nezināja cik ilga būs ārstēšana, ar ko tā beigsies un cik rezultātā tā izmaksās. Jāņem vērā arī tas, ka sākotnēji pastāvēja iespēja, ka būs nepieciešama aknu transplantācija. Vienīgais kas bija zināms, ka ārstēšanās Berlīnes klīnikā varētu izmaksāt desmitus, sliktākajā gadījumā pat simtus tūkstošus latu. Rezultātā mani tuvinieki vērsās pie sabiedrības ar lūgumu pēc palīdzības," norādījis Ušakovs.

Tāpat nolemts vērsties Latvijas Veselības ministrijas Veselības norēķinu centrā, jo atsevišķos likumā noteiktajos gadījumos valsts sniedz palīdzību lai apmaksātu ārstēšanos ārvalstīs. Ja situācija atbilsts likuma normām, šāda palīdzība pienākas katram Latvijas iedzīvotājam, uzsver Rīgas mērs.

Ušakovs arī izteicis pateicību katram iedzīvotājam, kas ziedoja. Saskaņā ar provizoriskajiem aprēķiniem, šo līdzekļu pietiks ne tikai ārstēšanās izdevumu apmaksai, bet arī labdarībai, konkrētāk – lai palīdzētu bērniem.

Paralēli tam norisinājās arī pārrunas ar Veselības norēķinu centru un par to tika informēta sabiedrība. Tāpat tika paziņots, ka gadījumā, ja valsts sniegs palīdzību, visi saziedotie līdzekļi tiks novirzīti labdarībai.

Veselības norēķinu centrs pagaidām vēl izskata Ušakovas ģimenes iesniegumu. Tomēr Ušakovs pēc pārrunām ar ģimeni nolēmis nepretendēt uz valsts atbalstu. Tuvākajā laikā attiecīgs iesniegums tiks nodots arī Veselības norēķinu centram.

Savukārt pilna atskaite par ārstēšanās izdevumiem, ārstēšanās procesu un savāktajiem ziedojumiem tiks sniegta neilgi pēc manas atgriešanās Rīgā.

Iedzīvotāji Ušakova ārstēšanai saziedoja 180 tūkstošus latu.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais