Slimības pabalstos maijā izmaksāti 3,9 miljoni latu

Šogad maijā slimības pabalstos Latvijā izmaksāti 3,9 miljoni latu, kas ir par 18,8% mazāk nekā šogad aprīlī, norāda Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Olupe.

Pēc viņas teiktā, maijā slimības pabalstu saņēma 24,5 tūkstoši cilvēku, kas ir par 8,2% mazāk nekā aprīlī, bet vidējais slimošanas ilgums bija 22 dienas, kas ir par vienu dienu jeb 4,8% vairāk nekā iepriekš.

Vidējais slimības pabalsta apmērs maijā bija 194,45 lati, kas ir par 8,5% vairāk nekā aprīlī.

Jau vēstīts, ka 2011.gadā kopumā VSAA slimības pabalstos plāno izmaksāt 59,3 miljonus latu, kas ir samazinājums par 11,2%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

VSAA slimības pabalstu piešķir un izmaksā no 11.darba nespējas dienas 80% apmērā no personas vidējās iemaksu algas. Par pirmajām 10 slimošanas dienām slimības naudu maksā darba devējs.

VSAA ir Labklājības ministrijas pārraudzībā esoša valsts institūcija, kas realizē valsts pārvaldes funkciju administrēšanu sociālās apdrošināšanas un sociālo pakalpojumu jomā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.