Nonāk slimnīcā pēc sirseņa un bišu kodumiem

Smagas alerģiskas reakcijas iestājušās vairākiem iedzīvotājiem pēc sirseņa un bišu kodumiem, ziņo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Pēdējās diennakts laikā ātrā palīdzība devusies pie kukaiņu sakostiem cilvēkiem Kurzemē un Vidzemē.

Kurzemē 18 gadus vecam vīrietiem iekodis sirsenis. Viņam sākās alerģiska reakcija, bija apgrūtināta elpošana.

Savukārt pēc bišu koduma 49 gadus vecai vidzemniecei radies anafilaktiskais šoks, kas ir viena no smagākajām alerģiskajām reakcijām.

Mediķi tika izsaukti arī pie kāda četrus gadus veca puikas, kuru bija sadzēlusi bite, taču viņam nebija nepieciešamības doties uz ārstniecības iestādi.

Pēdējās diennakts laikā mediķi izsaukti arī pie suņu sakostiem cilvēkiem. Kāds bērns aplējies ar karstu zupu, bet ļoti smaga trauma gūta gaterī. Vidzemē 54 gadus veca sieviete ar ripzāģi sev nozāģēja plaukstu. Viņa nogādāta Mikroķirurģijas centrā.

Latvijā

“Tas viennozīmīgi ir valsts drošības jautājums,” pēc notikušā konkursa vērtējot atteikumu reģionālajiem medijiem piešķirt Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļus digitalizācijai, teic Latvijas preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par reģionālajiem medijiem Guntars Līcis. Daudziem medijiem tas nozīmēs darbības pārtraukšanu. Taču bez reģionālajiem medijiem veidosies dezinformācijas zonas, ko ar savu saturu piepildīs ienaidnieki. Un to mums ir daudz.

Svarīgākais