Kardioloģijas centra vadītājs Ērglis ar deputātiem spriedīs par bērnu veselību un dzīves ilgumu

Latvijas kardioloģijas centra vadītājs Andrejs Ērglis otrdien, 24.maijā, aicināts uz Saeimas apakškomisiju, lai spriestu par bērnu veselību un paredzamo dzīves ilgumu.

Nacionālās drošības komisijas Demogrāfijas politikas apakškomisijas sēdes darba kārtība liecina, ka runāt par bērnu veselību, dzīves kvalitāti un paredzamo dzīves ilgumu uzaicināts profesors Ērglis.

Apakškomisijā otrdien tiks diskutēts arī par pirmsskolas izglītības iestādēm, par ko ziņos Nacionālās apvienības deputāts Raivis Dzintars.

Jau ziņots, ka Demogrāfijas politikas apakškomisija, kuru vada Andris Šķēle ("Par labu Latviju"), nosaukusi vairākus darbības virzienus, kuros jāstrādā, lai dzimstību katrā no tiem palielinātu vismaz par vienu vai diviem tūkstošiem. Mērķis būtu sasniegt 35 tūkstošus jaundzimušo gadā.

Latvijā pašlaik esot pieci tūkstoši ģimeņu, kurām ir problēma tikt pie mazuļa. Atvēlot finansējumu neauglības ārstēšanai, varētu palīdzēt līdz diviem tūkstošiem pāru.

Īpašu uzmanību apakškomisija paredzējusi veltīt abortu skaita samazināšanai, lai pašlaik gadā izdarītos 10 tūkstošus abortu samazinātu vismaz par 10 procentiem.

Resursu jaundzimušo skaita palielināšanai apakškomisija saskatīja jaunu cilvēku mirstības samazināšanā, kuri varētu būt potenciālie vecāki.

Apakškomisijā iecerēts arī izvērtēt ar migrāciju saistītās problēmas.

Svarīgākais