6. jūnijā darbu pārtrauks Kuldīgā izvietotā Kurzemes reanimācijas brigāde

© f64

Jaunizveidotais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāžu punkts Nīcā darbu sāks 6.jūnijā - tajā pašā dienā, kad darbu pārtrauks Kuldīgā izvietotā Kurzemes reanimācijas brigāde, pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Nīcā izvietotā brigāde darbosies dienas laikā - no plkst.8 līdz 20. Līdz šim uz pierobežas zonu visu diennakti izbrauca Liepājas brigāde, tādēļ jaunais NMPD punkts būs ļoti nozīmīgs ieguvums pierobežas iedzīvotājiem un uzlabos dienesta operativitāti, norādīja Bukša.

Vienlaikus Kuldīgā viena ārsta palīgu brigāde tiks pārveidota par ārstu brigādi, bet reanimācijas brigādes mašīna paliks visa reģiona ātrās palīdzības mediķu rīcībā.

Jau vēstīts, ka, izvērtējot noslogojumu, no 6.jūnija darbu vairs neturpinās Kuldīgā izvietotā Kurzemes reanimācijas brigāde, tomēr tur tiks izvietota ārstu brigāde.

NMPD jau martā atzina, ka Kurzemes reanimācijas brigādei, kas atrodas Kuldīgā, ir salīdzinoši ļoti maz izsaukumu – aptuveni viens diennaktī. Vienlaikus NMPD jānodrošina reanimācijas brigādes dežūras 24 stundas diennaktī, un atalgojums šīs vienības mediķiem ir daudz augstāks nekā, piemēram, ārstu palīgu brigādēm.

Patlaban valstī kopumā ir 186 NMPD brigādes, kas izvietotas 97 brigāžu punktos. No tām 57 ir ārstu brigādes, tostarp septiņas reanimācijas brigādes – piecas Rīgā, viena Kuldīgā un viena Daugavpilī. Vidzemē un Zemgalē šādas brigādes nav nokomplektētas speciālistu trūkuma dēļ. Dienestam ir arī četras Operatīvās medicīnas daļas reanimācijas brigādes, kas nebrauc uz izsaukumiem, bet tikai uz slimnīcām palīdzēt īpaši sarežģītos gadījumos.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais