Latgalē čūskas sakodušas divus cilvēkus

Latgalē ceturtdien divi cilvēki nogādāti slimnīcā pēc čūskas koduma, aģentūra BNS uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

64 gadus vecai sievietei čūska mājas pagalmā iekodusi potītē, tā sapampusi, un sieviete izsaukusi ātro palīdzību. Čūska potītes apvidū sakodusi arī 30 gadu vecu sievieti kādā lauku saimniecībā, arī viņai sapampusi kāja. Abas sievietes nogādātas slimnīcā.

Iestājoties siltākam laikam un pieaugot čūsku sakosto cilvēku skaitam, mediķi atgādina – ja sanāk sastapties ar čūsku, to nekad nevajadzētu aiztikt, ņemt rokās vai citādi kaitināt. Ja čūska tomēr iekodusi, nedrīkst likt žņaugu vai pārsējus, sūkt indi ar muti, griezt vai piededzināt koduma vietu. Jācenšas nekustināt sakosto ķermeņa daļu, lai gadījumā, ja iekodusi indīga čūska, inde strauji neizplatītos. Vienmēr jākonsultējas ar mediķiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais