Traumas guvuši vairāki motociklu vadītāji; reģistrēts arī viens karstuma dūriens

Pagājušajā diennaktī traumas guvuši vairāki motociklu un mopēdu vadītāji, reģistrēts arī viens karstuma dūriens, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Vidzemē 32 gadus vecs vīrietis, iespējams, alkohola reibumā braucis ar motociklu un krītot sasitis galvu, savukārt Kurzemes pusē 30 gadu vecs vīrietis motocikla avārijā lauzis vairākas ribas. Vidzemes pusē 41 gadu vecs vīrietis reibumā ar velosipēdu iebraucis grāvī un guvis galvas traumu, bet Zemgalē 11 gadu vecs puika ar motorolleri braukājis pa pagalmu un iebraucis kokā. Viņam konstatēta brūce celī un krūškurvja sasitums. Visi cietušie nogādāti slimnīcā.

Ātrā palīdzība trešdien bijusi nepieciešama arī 31 gadu vecam vīrietim Rīgā, kurš bija pārkarsis saulē. Viņš ar karstuma dūrienu nogādāts slimnīcā.

Divi bērni guvuši traumas šūpojoties – 15 gadu vecs pusaudzis Kurzemes pusē lauzis augšstilbu, bet Zemgalē piecus gadus vecs puika sasitis galvu.

Latgalē 51 gadu vecs vīrietis, strādājot ar cirvi, nejauši sev nocirtis pirkstu. Viņš gan atteicies braukt uz Mikroķirurģijas centru Rīgā, tādēļ mediķi viņu nogādājuši Daugavpils slimnīcā. Savukārt 18 gadu vecs puisis Vidzemē pamatīgi iezāģējis pirkstā un nogādāts Mikroķirurģijas centrā.

Pagājušajā diennaktī reģistrēta arī viena elektrotrauma – Rīgas reģionā 34 gadus veca sieviete nejauši piedūrusies atklātam elektrības vadam un saņēmusi strāvas triecienu. Viņa nogādāta slimnīcā.

Latgalē 41 gadu vecs vīrietis, rokot tranšeju, iekritis tajā. Mediķi viņu ar iegurņa kaula lūzumu nogādājuši slimnīcā.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais