Darbu neturpinās Kurzemes reanimācijas brigāde; ārstiem joprojām būs pieejams reanimācijas auto

Izvērtējot noslogojumu, no 6.jūnija darbu vairs neturpinās Kuldīgā izvietotā Kurzemes reanimācijas brigāde, tomēr tur tiks izvietota ārstu brigāde, kam nepieciešamības gadījumā būs pieejama reanimācijas brigādes mašīna, otrdien ziņo raidījums "Labrīt, Latvija!".

Savukārt Nīcā tiks izveidots jauns neatliekamās palīdzības punkts. Viena reanimācijas brigāde turpinās darboties Latgalē un vairākas - Rīgā.

Jau vēstīts, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) jau martā atzina - Kurzemes reanimācijas brigādei, kas atrodas Kuldīgā, ir salīdzinoši ļoti maz izsaukumu – aptuveni viens diennaktī. Vienlaikus NMPD jānodrošina reanimācijas brigādes dežūras 24 stundas diennaktī, un atalgojums šīs vienības mediķiem ir daudz augstāks nekā, piemēram, ārstu palīgu brigādēm.

Patlaban valstī kopumā ir 186 NMPD brigādes, kas izvietotas 97 brigāžu punktos. No tām 57 ir ārstu brigādes, tostarp septiņas reanimācijas brigādes – piecas Rīgā, viena Kuldīgā un viena Daugavpilī. Vidzemē un Zemgalē šādas brigādes nav nokomplektētas speciālistu trūkuma dēļ. Dienestam ir arī četras Operatīvās medicīnas daļas reanimācijas brigādes, kas nebrauc uz izsaukumiem, bet tikai uz slimnīcām palīdzēt īpaši sarežģītos gadījumos.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais