Uz triju slimnīcu valdes locekļu amatiem piesakās 85 pretendenti

Uz triju ārstniecības iestāžu valdes locekļu amatiem pieteikušies 85 pretendenti, informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Egita Pole.

Aprīļa beigās beidzās pretendentu pieteikšanās uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) un Nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) "Vaivari" valdes locekļu amatiem.

85 pretendentu pieteikumus izvērtēs personāla atlases firma, taču vēlāk, uzklausot kandidātu personīgo redzējumu par konkrētās slimnīcas tālāko attīstību, pretendentus izvērtēs un galīgo lēmumu pieņems Veselības ministrijā izveidota atlases komisija

Pole pastāstīja, ka likums nereglamentē kārtību, kā būtu veicama atlase uz valsts kapitālsabiedrību valdes locekļu amatiem, taču, lai nodrošinātu kvalificētāko speciālistu piesaisti un konkursa norises atklātību, Veselības ministrija 31.martā izsludināja konkursu uz triju valsts kapitālsabiedrību valdes locekļu amatiem. Viņa minēja, ka valdes priekšsēdētājs tiks izvirzīts no izvēlēto valdes locekļu vidus pirmajā valdes sēdē.

Pretendentiem tika prasīta vismaz viena augstākā izglītība – vēlams medicīnā un/vai ekonomikā, vadības zinātnēs, tiesību zinātnēs un vismaz triju gadu pieredze augsta līmeņa vadītāja vai vidēja līmeņa struktūrvienības vadītāja amatā ar veselības nozari saistītā uzņēmumā vai augstākās vadības amatā lielā citas nozares uzņēmumā.

Konkursa gaitā tiks vērtēti arī esošie kapitālsabiedrību valdes locekļi un valdes priekšsēdētāji.

Jau ziņots, ka iepriekš TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka BKUS valdes priekšsēdētāja amatam Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuras pārziņā ir Veselības ministrija (VM), virza Egilu Lavendeli. Pret slimnīcas vadītāja iespējamo iecelšanu bez konkursa protestēja ārsti un Bērnu slimnīcas fonds.

VM valsts sekretārs Rinalds Muciņš un ministrs Juris Bārzdiņš nekomentēja runas par izskanējušajiem kandidātiem un tolaik norādīja, ka pretendentu atlasē aicinās gan esošos valdes locekļus, gan cilvēkus no malas. Kritērijs būšot arī reputācija.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais