Ārstiem izdevies glābt vīrieti, kuram vilciens nobrauca abas kājas

Mikroķirurģijas centra speciālistiem izdevies glābt abas ceļu locītavas vīrietim, kuram trešdien pāri kājām pārbrauca vilciens, un paredzams, ka vīrietis ar protēžu palīdzību atkal varēs staigāt, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas Austrumu slimnīcas Mikroķirurģijas centra ķirurgs Dzintars Ozols.

Slimnīcā 28 gadus vecais vīrietis tika nogādāts ar pilnīgu abu apakšstilbu amputāciju, turklāt kreisā kāja bija amputēta uzreiz zem ceļa locītavas. “Lai klasiskā ceļā aiztaisītu šo defektu, draudēja amputācija virs ceļa,” norādīja Ozols. Tas nozīmētu, ka vīrietim būtu jāvalkā ļoti komplicēta virsceļa protēze.

Tomēr ārstiem izdevies daļu amputētās kājas pārstādīt zem ceļa, tādējādi saglabājot locītavu. Līdz ar to vīrietis varēs valkāt vienkāršākās zemceļa protēzes un jau pēc aptuveni trim mēnešiem sākt mācīties staigāt. Protēzes vīrietim tiks nodrošinātas par valsts līdzekļiem.

“Šajā gadījumā mums izdevās izdarīt maksimumu,” sacīja Ozols.

Cietušais slimnīcā tika ievests lielā alkohola reibumā. Visticamāk, viņš uz sliedēm bija aizmidzis.

Jau vēstīts, ka Pārdaugavā trešdien vilciens pārbrauca pāri kāda jauna vīrieša kājām. Negadījums notika uz Liepājas ielas pārbrauktuves, kad vilciens Dubulti–Rīga pārbrauca 1983.gadā dzimuša vīrieša kājām. Vīrietis tajā brīdī gulējis uz sliedēm.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais