Ministrs: ārstiem darba piedāvājumu specialitātē netrūks

Veselības aprūpe ir nozare, kur vienmēr būs nepieciešamība pēc jauniem speciālistiem, tādēļ nākotnē par darba piedāvājumiem savā specialitātē nebūtu jāuztraucas, Medicīnas karjeras dienu pasākumā paudis veselības ministrs Juris Bārzdiņš (Zaļo un zemnieku savienība).

"Pārmaiņas veselības aprūpē, tās organizācijā ir neizbēgamas, jo medicīna attīstās un jāmācās strādāt arvien efektīvāk. Tomēr ir vērtības, kas saglabājas, – ārsti, māsas, ārstu palīgi –, personāls, kas sniedz pacientiem nepieciešamo aprūpi. Vajadzība pēc ārstniecības personām būs vienmēr, tādēļ aicinu nākotnē raudzīties ar optimismu," sacījis Bārzdiņš.

Viņš paudis pārliecību, ka, neskatoties uz sarežģīto finansiālo situāciju veselības aprūpes nozarē, Latvijas mediķi veic lielisku darbu, par ko ārvalstu veselības aprūpes speciālisti regulāri izsaka atzinību.

Ministrs arī atkārtoti uzsvēris, ka jāpieaug ģimenes ārstu lomai un vairāk jāizmanto arī ārstu palīgu un māsu darbs. Īpaši būtiski tas būtu pacientu izglītošanas jautājumos, lai ārstam atliktu vairāk laika pamatfunkciju veikšanai, bet pacienti būtu saņēmuši visu nepieciešamo informāciju.

Savukārt attiecībā uz rezidentu apmācību būtu jāpārskata viņu kompetences līmeņi, lai būtu iespējams rezidentus ātrāk iesaistīt praktiskajā darbā.

Bārzdiņš atgādinājis, ka jauni speciālisti labprāt tiek gaidīti reģionālajās slimnīcās, kur sadarbībā ar pašvaldību mediķiem nereti tiek nodrošināti arī dažādi papildu motivējoši faktori, piemēram, dzīvesvieta un bērnudārzs mazajiem bērniem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais