Stendzenieks rosina Latvijas ķīmiķus informēt "Apple" šefu par atklājumiem vēža ārstēšanā

Latvijas ķīmiķiem vajadzētu informēt ASV datormilža "Apple" šefu Stīvu Džobsu par saviem sasniegumiem aizkuņģa dziedzera vēža ārstēšanā un aicināt viņu finansēt latviešu veiktos pētījumus, šodien Latvijas tēlam veltītā konferencē rosināja reklāmists Ēriks Stendzenieks.

Viņš norādīja, ka bieži vien Latvijas zinātnieku sasniegumiem pietrūkst publicitātes, kas reizēm pat neprasa lielus ieguldījumus.

Stendzenieks atzina, ka viņu ļoti uzrunājis Latvijas Inovatoru apvienības valdes priekšsēdētāja Ivara Kalviņa stāstītais par Organiskās sintēzes institūta sasniegumiem, izstrādājot preparātus aizkuņģa dziedzera vēža ārstēšanai, un mudināja par to aizrakstīt "Apple" vadītājam Džobsam, kurš arī savulaik izcīnījis smagu cīņu ar šo slimību, un lūgt finansējumu šo pētījumu turpināšanai, kam pašlaik nepietiek līdzekļu.

"Un pat tad, ja viņš nefinansēs, tas dienas laikā apies apkārt zemeslodei," piebilda reklāmas speciālists.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Rīgā notiek konference "Ko stāstīt ar mīlestību un lepnumu par Latviju?", kuru atklāja Valsts prezidents Valdis Zatlers. Tajā sabiedrībā pazīstami eksperti diskutē par personībām, produktiem un procesiem, kas nes Latvijas vārdu pasaulē un pozitīvi ietekmē valsts atpazīstamību ārpus robežām. Ar šo konferenci tiek atklāts arī sestais radošās izcilības festivāls "ADwards".