Krītošs koks smagi traumē jaunu vīrieti Latgalē; sieviete nejauši iedzer etiķa esenci

Dažādi negadījumi notikuši aizvadītajā diennaktī Latvijā, kas iedzīvotājiem lika meklēt ārstu palīdzību, liecina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) statistika par aizvadīto diennakti.

Jauns vīrietis ieguvis smagu galvas traumu koku zāģēšanas darbu laikā, bet kāda sieviete nejauši iedzērusi etiķa esenci.

Ludzas apkārtnē mežā strādājuši tēvs un dēls. Jaunākajam vīrietim uzkritis koks un 23 gadus vecais latgalietis ar smagu galvas traumu nogādāts slimnīcā.

Savukārt Alojā 49 gadus veca sieviete netīšām iedzēra divus malkus etiķa esences, apdedzinot rīkli un barības vadu. Sieviete ārsta palīdzību lūgusi vairākas stundas pēc negadījuma.

Aizvadītās diennakts laikā ar klepu sīrupu saindējies arī kāds divus gadus vecs puika.

Ar otrās pakāpes apdegumiem slimnīcā nonācis arī 22 gadus vecs vīrietis pēc gāzes baloniņa sprādziena Rīgā.

Diennakts laikā cietis arī kāds slēpotājs – 24 gadus vecs vīrietis meklējis ārstu palīdzību, jo bija aizdomas par ribu lūzumu.

Savukārt Priekuļos, guļot sniegā, atrasts 48 gadus vecs vīrietis, kuram konstatēta ķermeņa atdzišana.

Kopumā NMPD devās uz 1307 izsaukumiem visā Latvijā.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais