Saslimstība ar gripu vairs nav epidēmijas līmenī

Vidējā saslimstība ar gripu pagājušajā nedēļā nokritusies zem epidēmijas sliekšņa - ar aizdomām par gripu pie ārsta vērsušies vidēji 72 uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) apkopotā informācija.

Epidēmijas līmenis - 100 saslimušo nedēļas laikā uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju - joprojām ir pārsniegts četrās no desmit lielākajām Latvijas pilsētām - Rēzeknē, Jelgavā, Jēkabpilī un Gulbenē. Savukārt viszemākā saslimstība ar gripu reģistrēta Ventspilī, kur pie ārsta vērsušies vidēji astoņi slimnieki uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, un Jūrmalā, kur pagājušajā nedēļā nav reģistrēts neviens jauns gripas slimnieks. Rīgā gripas izplatība ir līdzīga kā vidēji Latvijā - 69 saslimušie uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Pagājušajā diennaktī gripa laboratoriski apstiprināta 19 slimniekiem, bet kopējais laboratoriski apstiprināto gripas gadījumu skaits šajā gripas sezonā sasniedzis 1853.

Jau vēstīts, ka marta pirmajā nedēļā gripa laboratoriski apstiprināta 136 pacientiem, kas ir par septiņiem vairāk nekā nedēļu iepriekš. Lielākais nedēļas laikā apstiprināto gripas slimnieku skaits līdz šim reģistrēts februāra pirmajā nedēļā - 374. Pirmais gripas slimnieks šajā sezonā tika reģistrēts decembra sākumā.

Ziņots arī, ka LIC gripas monitoringu turpinās līdz gada 20.nedēļai jeb maija vidum, ja netiks lemts par termiņa pagarināšanu.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais