Gripa ceturtdien apstiprināta 17 cilvēkiem

Pagājušajā diennaktī gripa laboratoriski apstiprināta 17 cilvēkiem, no kuriem 13 - pēdējā laikā biežāk izplatītā B tipa gripa, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) apkopotie dati.

Līdz ar to apstiprināto gripas slimnieku skaits otrdien sasniedzis 1782, no viņiem 1033 konstatēta A tipa gripa, bet 749 - B tipa gripa. LIC stacionārā pagājušajā diennaktī ar aizdomām par gripu ievietoti 11 cilvēki, pašlaik tur ārstējas 41 gripas slimnieks.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar jaunāko informāciju ar gripas izraisītām komplikācijām šoziem miruši 29 cilvēki. Divdesmit astoņiem mirušajiem bija laboratoriski apstiprināta A tipa gripa, bet vienam - B tipa gripa.

LIC atgādina - ja ir parādījušās slimības pazīmes, tādas kā kaulu laušana, sauss klepus, paaugstināta temperatūra, galvas sāpes, nekavējoties ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu. Īpaša riska grupa šajā gripas epidēmijā ir grūtnieces, kurām 18 Eiropas reģiona valstīs stingri tiek rekomendēta vakcinācija pret gripu.

Lai nesaslimtu, jāizvairās no lielu pasākumu, lielveikalu apmeklēšanas, bieži jāmazgā rokas un jāvēdina telpas. Būtiska loma augšējo elpceļu un gripas vīrusu aktīvas cirkulācijas laikā ir organisma aizsargspēju stiprināšanai, uzturā vairāk jālieto dārzeņi un augļi, vitamīni, vairāk jāuzturas svaigā gaisā, jāizvairās no stresa situācijām un kārtīgi jāizguļas.