Pagājušajā diennaktī gripa apstiprināta vēl 30 cilvēkiem

Pagājušajā diennaktī gripa laboratoriski apstiprināta vēl 30 cilvēkiem, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) apkopotie dati.

Apstiprināto gripas slimnieku skaits otrdien sasniedzis 1765, no viņiem 1029 konstatēta A tipa gripa, bet 736 - B tipa gripa. LIC stacionārā pagājušajā diennaktī ar aizdomām par gripu ievietoti deviņi cilvēki, pašlaik tur ārstējas 43 gripas slimnieki.

Jau vēstīts, ka ar gripas izraisītām komplikācijām šoziem miruši 29 cilvēki. Divdesmit astoņiem mirušajiem bija laboratoriski apstiprināta A tipa gripa, bet vienam - B tipa gripa.

LIC atgādina - ja ir parādījušās slimības pazīmes, tādas kā kaulu laušana, sauss klepus, paaugstināta temperatūra, galvas sāpes, nekavējoties ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu. Īpaša riska grupa šajā gripas epidēmijā ir grūtnieces, kurām 18 Eiropas reģiona valstīs stingri tiek rekomendēta vakcinācija pret gripu.

Lai nesaslimtu, jāizvairās no lielu pasākumu, lielveikalu apmeklēšanas, bieži jāmazgā rokas un jāvēdina telpas. Būtiska loma augšējo elpceļu un gripas vīrusu aktīvas cirkulācijas laikā ir organisma aizsargspēju stiprināšanai, uzturā vairāk jālieto dārzeņi un augļi, vitamīni, vairāk jāuzturas svaigā gaisā, jāizvairās no stresa situācijām un kārtīgi jāizguļas.