Madonieši valdībai prasa saglabāt pilsētas slimnīcu

Piecpadsmit tūkstoši madoniešu parakstījuši aicinājumu valdībai saglabāt Madonas slimnīcu, otrdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija.

“Ja būs vajadzīgs un neņems vērā, organizēsim arī citas akcijas. Citādi pie mums jau laikam nevar. Paši uzsver, ka tautai ir spēks, tad mēs to demonstrēsim,” televīzijai sacīja Madonas iedzīvotāju tiesību aizstāvības biedrības vadītāja Jeuženija Adamoviča.

Lai arī pašlaik lēmums par lauku slimnīcu reformēšanu ir apturēts, madonieši nav pārliecināti, ka, mainoties politiskajām nostādnēm, draudi neatkārtosies. Parakstus viņi uzskata par zināmu garantu ārstniecības iestādes atbalstam.

“Kad tās gudrās galvas cels roku vai spiedīs podziņu, tomēr padomās par tiem gandrīz 16 tūkstošiem. Mēs esam vēlētāji, un arī uz priekšu būs vēlēšanas,” norādīja biedrības pārstāve.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka darbu Veselības ministrijā sākusi darba grupa, kurai līdz 1.maijam uzdots izvērtēt slimnīcās un traumpunktos sniedzamos veselības aprūpes pakalpojumus, izstrādāt to kvalitātes vērtēšanas kritērijus, kā arī sniedzamo pakalpojumu apmērus.

Darba grupas izvērtējums attieksies uz Alūksnes, Jūrmalas, Krāslavas, Kuldīgas, Madonas, Ogres, Preiļu, Tukuma slimnīcu, Cēsu klīniku, Dobeles apkārtnes slimnīcu, kā arī Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienību.

Galvenokārt tas attiecas uz turpmāku neatliekamās palīdzības sniegšanu šajās slimnīcās.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais