Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā tiks ierobežota plānveida pacientu uzņemšana

Sakarā ar paaugstinātu saslimstību ar dažādu vīrusu izraisītām slimībām ar piektdienu tiks ierobežota plānveida pacientu uzņemšana.

Plānveida pacientu uzņemšana tiek ierobežota, jo pacientu skaits ar dažādām vīrusu saslimšanām, kam nepieciešama akūta palīdzība un ārstēšanās stacionārā, ir palielinājies par vairāk kā divas reizes. Lai nodrošinātu akūto pacientu uzņemšanu slimnīcā ir pārprofilētas nodaļas gan Bērnu slimnīcā Torņakalnā, gan Bērnu slimnīcā Gaiļezerā. Slimnīcas neatliekamās palīdzības nodaļa strādā pastiprināta režīmā un iespējams pagarināsies pacientu gaidīšanas laiks.

Romēna Namniece, VSIA Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja nra.lv stāsta: „Atteikta plānveida palīdzība tiks tikai situācijas, ja tas neietekmē bērna veselības stāvokli. Ierobežojumi tiks atcelti brīdī, kad mazināsies pacientu skaits ar akūtām vīrusa saslimšanām.”

Bērnu slimnīca lūdz vecākiem, kuru bērniem ir paredzētas plānveida operācijas vai izmeklēšana pirms došanas uz Bērnu slimnīcu zvanīt pa tālruni 67064941, lai gūtu apstiprinājumu paredzētai plānveida uzņemšanai. R. Namniece skaidro: „Šobrīd iespēju robežās apzvanām visus pacientus, kuriem tuvākajā laikā ir paredzēta plānveida ārstēšanās slimnīcā, bet ir situācijas, kad tālrunis nav pieejams vai arī neatbild.”

„Lai rūpētos par apkārtējo cilvēku drošību un nodrošinātu palīdzību akūtajiem pacientiem slimnīcai bija jāpieņem lēmums ierobežot plānveida uzņemšanu. Šāds lēmums tiek pieņemts katru gadu, ja paaugstinās izplatība ar vīrusu saslimšanām un strauji palielinās akūto pacientu skaits, kuriem nepieciešama ārstēšanās slimnīcā. Diemžēl slimnīcā ir tik liela cik tā ir un cilvēku resursi arī ir ierobežoti,” norāda R.Namniece

„Analizējot BKUS Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas darbu, laika periodā no 01.01. – 27.01. redzams, ka pēc palīdzības vērsušies 3674 pacienti, ar dažādām sūdzībām, piemēram, asas sāpes, klepus, augsta temperatūra, traumas u.c. Pēc ārsta konsultācijas un veiktajiem izmeklējumiem, nozīmējot terapiju 2298 bērni tika palaisti ārstēties mājās ģimenes ārsta uzraudzībā, savukārt 1376 stacionēti slimnīcā. Salīdzinot iepriekš minēto periodu septembra mēnesī, kad vīrusu saslimšanu izplatība nebija liela redzams, ka pēc palīdzības NMP nodaļā vērsušies 1348 pacienti,” stāsta R.Namniece

Vecākiem BKUS ārsti iesaka ierobežot publisku pasākumu un lielveikalu apmeklējumus kopā ar bērniem. Nepieciešams bieži mazgāt rokas, vēdināt telpas, lietot vienreizējas lietošanas salvetes klepus, iesnu un šķaudīšanas gadījumā, tās tūlīt pēc lietošanas izmetot. Uzturā lietot dabīgus C vitamīna un fitoncīdu avotus ( dzērvenes, cidonijas, ķiplokus, sīpolus u.c.), kā arī jāpievērš uzmanība laika apstākļiem atbilstošam apģērbam, atrodoties ārpus telpām.

Svarīgākais