Lai glābtu traumu guvušo, mediķi brien pa mežu

Ātrās palīdzības mediķi ceturtdien Tirzas pagastā briduši kilometru dziļi mežā, lai glābtu vīrieti, kuru bija traumējis krītošs koks, aģentūrai BNS pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule.

Mediķi 40 gadu veco vīrieti no meža izvilkuši uz vakuummatrača, viņiem palīdzējuši arī citi klātesošie cilvēki. Vīrietis bijis pie samaņas, bet viņam konstatēts sejas kaula un augšdelma lūzums. Cietušais nogādāts Gulbenes slimnīcā.

Tikai dienu pēc traumas gūšanas ātro palīdzību izsaucis 45 gadus vecs vīrietis Pāles pagastā, kurš trešdien, visticamāk, alkohola reibumā, bija nokritis pa kāpnēm. Viņš ar smadzeņu satricinājumu, iegurņa kaula lūzumu un vēdera sasitumiem ievietots Vidzemes slimnīcā. Savukārt Vecumniekos mediķu palīdzība bijusi vajadzīga 49 gadus vecam vīrietim, kuram, strādājot zāģētavā, kājā iedūrusies koka šķila. Viņš ievietots Rīgas Austrumu slimnīcā.

Paslīdot uz ielām, traumas ceturtdien guvušas četras sievietes. Rīgā ar augšdelma lūzumu un izmežģītu pleca locītavu Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā ievietotas 78 un 88 gadus vecas sievietes, Madonas slimnīcā no Varakļāniem nogādāta 84 gadus veca sieviete ar augšstilba lūzumu, bet Jēkabpilī līdzīgu traumu guvusi 48 gadus veca sieviete.

Alūksnes slimnīcā ar ātro palīdzību nogādāta 10 gadu veca meitene, kuru bija aizķērusi mašīna. Viņai konstatēts smadzeņu satricinājums.

Palīdzība bijusi nepieciešama arī trim cilvēkiem, kam konstatēta ķermeņa atdzišana, un vienam pacientam ar apsaldējumiem.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais