Liepājas Reģionālajā slimnīcā vīrusu infekciju dēļ noteikta karantīna

Liepājas Reģionālajā slimnīcā (LRS) saistībā ar to, ka pēdējā nedēļā palielinājusies saslimstība ar akūtām vīrusu infekcijām, tostarp gripu, no otrdienas noteikta karantīna un stingri ierobežota apmeklētāju plūsma.

LRS sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase aģentūrai BNS pavēstīja, ka šomēnes katru nedēļu saslimušo skaits aizvien palielinās.

Liepājā līdz svētdienai laboratoriski apstiprināti 15 saslimušie ar gripu.

Slimnīca aicina iedzīvotājus ievērot karantīnas noteikumus un izrādīt sapratni, bet par visiem neskaidrajiem gadījumiem konsultēties ar ārstējošo ārstu.

Mediķi aicina pacientu radus un draugus bez vajadzības neierasties slimnīcā, lai izvairītos no saslimšanas. Īpaši šajā laikā lūgts neņemt līdzi mazus bērnus, jo viņu imūnā sistēma nav tik izturīga kā pieaugušajiem, norādīja Grase.

Jau ziņots, ka karantīna noteikta arī Rīgas Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Latvijā

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%.