No slimnīcas vēlas piedzīt vairākus desmitus tūkstošus latu par neinformēšanu par C hepatītu

Liepājā 27 gadus vecs vīrietis iesniedzis prasību tiesā pret Liepājas Reģionālo slimnīcu par to, ka tā viņu nav savlaicīgi informējusi par asinīs atrasto vīrushepatīta C infekciju.

Liepājas tiesā aģentūra BNS noskaidroja, ka vīrietis no slimnīcas vēlas piedzīt zaudējumus, ārstēšanās izdevumus, neiegūto peļņu un morālā kaitējuma atlīdzību.

Prasības iesniedzējs aģentūrai BNS atturējās izpaust kopējo summu, kuru viņš no slimnīcas vēlas piedzīt, norādot, ka tie ir vairāki desmiti tūkstoši latu.

2003. gadā vīrietis kā donors Liepājas Reģionālajā slimnīcā nodevis asinis. Taču 2007. gadā viņam sākušās veselības problēmas un analīzēs konstatēts, ka viņš ir inficējies ar C hepatītu. Taču slimnīca, kurai viņš iepriekš nodeva asinis, viņu par to nebija informējusi. Ārstēšanās vīrietim prasījusi ļoti lielus līdzekļus, un viņš joprojām mēnesī spiests tērēt aptuveni 280 latu medikamentiem un procedūrām. Veselības problēmu dēļ vīrietis zaudējis darbu, tāpēc viņš no slimnīcas vēlas piedzīt arī neiegūto peļņu. Prasību Liepājas tiesa plāno skatīt 1. aprīlī.

Latvijā šis nav pirmais gadījums, kad pacients tiesājas pret slimnīcu, kas nav savlaicīgi sniegusi informāciju par asinīs atrasto C hepatīta infekciju.

2008. gada novembrī Administratīvā apgabaltiesa uzlika par pienākumu valstij izmaksāt kopumā 12 000 latu morālā kaitējuma atlīdzību Mārim Dzelzskalnam un viņa sievai saistībā ar savlaicīgu neinformēšanu par asinīs atrasto C hepatīta infekciju.