Slideno ietvju un ceļu dēļ sestdien traumas Latvijā guvuši septiņi cilvēki

Pakrītot uz slidenajiem ceļiem, sestdien traumas guvuši septiņi cilvēki, pieci no tiem Rīgā, bet pa vienam Latgalē un Kurzemē.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša aģentūru BNS informēja, ka Kārsavā 80 gadus veca sieviete paslīdot kritusi, laužot ribas, bet Liepājā 66 gadus veca sieviete, paslīdot uz ielas, guvusi iespējamu augšdelma lūzumu.

No pieciem cietušajiem Rīgā trīs cilvēki lauzuši kāju, viens guvis galvas, bet viens rokas traumu. Četri no cietušajiem hospitalizēti, bet piektais, kuram bijusi virspusēja rokas trauma, pēc palīdzības saņemšanas devies mājās.

Saistībā ar ķermeņa atdzišanu mediķi saņēmuši trīs izsaukumus, no tiem divus Latgalē, kur abi cietušie, visticamāk, bijuši alkohola reibumā, bet vienu Rīgas reģionā, kur slimnīcā no dzelzceļa stacijas nogādāta 51 gadu veca sieviete. Ludzas novadā 48 gadus veca sieviete atrasta guļam uz ielas, bet Preiļu novadā sniegā atrasts 38 gadus vecs. Abi cietušie nogādāti slimnīcā.

Ļoti smagi kāju pirkstus apsaldējis kāds 53 gadus vecs vīrietis Daugavpils novadā. Saskaņā ar cietušā stāstīto, viņš jau vairākas dienas gulējis sniegā. Savukārt Ogrē 50 gadus vecs vīrietis guvis virspusējus kāju apsaldējumus.

Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD mediķi saņēmuši 1355 izsaukumus, kas ir samērā daudz, taču ierasti ziemas laikā, atzina Bukša.

Jau vēstīts, ka arī atpūšoties un slēpojot uz kalniem sestdien traumas guvuši pieci cilvēki, tostarp divi pusaugu zēns. Visi neveiksmīgie ziemas prieku baudītāji nogādāti slimnīcā.

Savukārt Ķīšezerā ledū ielūzis makšķernieks. Biedri gan neveiksmīgo zvejnieku no ūdens operatīvi izvilkuši, un mediķi cietušajam konstatējuši vien virspusējus savainojumus. Vīrietis nogādāts slimnīcā.

Svarīgākais