Piesakās diagnostikai ar e–pastu

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca (RAKUS) piedāvā jaunu pakalpojumu, kas sniedz iespēju ar e–pasta vai īsziņas palīdzību pieteikties uz rentgenu, ultrasonogrāfiju, magnētisko rezonansi vai datortomogrāfiju. Jau pirmajā dienā pienākušas pirmās piecas īsziņas un arī e–pasti, kas norāda uz to, ka šī novitāte bija nepieciešama tagad, informē RAKUS preses sekretāre Inguna Potetinova.

Neskatoties uz to, ka Austrumu slimnīcā tas būs kas jauns, P. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Stibes atzīst, ka, izmantot e–pastu, lai pierakstītos uz vizīti vai kādu izmeklējumu, var jau sen. Salīdzinājumā ar RAKUS P. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca piedāvā iespēju ne tikai pieteikties uz diagnostiku, bet šādā veidā arī noskaidrot dažādus interesējošus jautājumus.

Šāda pakalpojuma ieviešana atvieglotu dzīvi gan pacientiem, gan slimnīcas darbiniekiem, bet tas prasa gan finanses, gan teorētisko bāzi, tādēļ šādu jaunumu nevar atļauties ieviest visur. Rīgas 2. slimnīcas valdes priekšsēdētājs Jānis Petronis atzīst, ka labprāt vēlētos ieviest šādu pakalpojumu, bet tam galvenokārt trūkst naudas un arī teorētiskās zināšanas.

RAKUS preses sekretāre Inguna Potetinova skaidro, ka šāds jaunums ieviests ne tikai tādēļ, lai padarītu ērtāku pierakstīšanos uz izmeklējumiem, bet pēc diagnostikas pēdējā laikā ir bijis ļoti liels pieprasījums. I. Potetinova piebilst, ka ar to e–pakalpojuma piedāvātās iespējas neaprobežosies un nākotnē tas tiks arī paplašināts.

Svarīgākais