"Liepājas metalurgs" plāno atsākt ražošanu jūlija vidū

AS "Liepājas metalurgs" paziņojumā biržai "NASDAQ OMX Riga" apstiprina, ka plāno atsākt ražošanu orientējoši jūlija vidū.

Jau ziņots, ka Krievijas metalurģijas kompānija "Daļpolimetall" aktīvi interesējas par finanšu grūtību māktās AS "Liepājas metalurgs" iegādi, raksta laikraksts "Vesti Segodņa". "Ja mums izdosies vienoties ar akcionāriem un kreditoru klubu, esam gatavi sākt ražošanu uzņēmumā trīs četru nedēļu laikā," laikrakstam apstiprinājis "Daļpolimetall" direktoru padomes priekšsēdētājs Eduards Janakovs.

Savukārt Krievijas koncerns "Rosenergomaš" gatavs iesaistīties AS "Liepājas metalurgs" glābšanā ar profesionālu ekspertu komandu, kam ir pieredze līdzīgu uzņēmumu glābšanā, kā arī ar nepieciešamo metāllūžņu apjomu, lai nodrošinātu Latvijas lielākā metalurģijas uzņēmuma nepārtrauktu darbību, vēstulē Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) norāda metalurģijas uzņēmuma akcionāra Kirova Lipmana piesaistītā investora "Rosenergomaš" prezidents Vladimirs Palihata.

"Rosenergomaš" prezidents Palihata vēstulē atzīmē, ka koncerns ir gatavs piegādāt "Liepājas metalurgam" nepieciešamo metāllūžņu daudzumu, lai uzņēmums varētu darboties bez pārtraukumiem. Turklāt Krievijas koncerns ir gatavs nodrošināt profesionāļu komandu, kam ir pieredze darbā ar līdzīgiem uzņēmumiem NVS valstīs, ar klientu bāzi gatavās produkcijas realizācijai.

Jau ziņots, ka "Liepājas metalurga" kreditoru klubs un tā pieaicinātais konsultants "Prudentia Advisers" turpina darbu ar uzņēmuma akcionāriem, lai panāktu vienošanos par situācijas stabilizāciju uzņēmumā, kā arī strādās pie citiem juridisku risinājumu meklējumiem, 5.jūnijā paziņoja "Prudentia Advisers" valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais