Latviju Ķīnā prezentēs kā vienu no zaļākajām valstīm pasaulē

No šā gada 29.oktobra līdz 1.novembrim Latvijas uzņēmumi dosies tirdzniecības misijā "Zaļā zeme" uz Ķīnu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

Veicinot Latvijas atpazīstamību kā vienas no zaļākajām valstīm pasaulē un Baltijas valstu draudzīgumu videi, LIAA sadarbībā ar Eiropas Savienības Mazo un vidējo uzņēmumu centru Pekinā aicina uzņēmumus pieteikties tirdzniecības misijai uz Ķīnu.

Šāds straujš ekonomiskās izaugsmes modelis Ķīnā diemžēl tiek iezīmēts arī ar ekoloģiskām un dzīves kvalitātes problēmām. Tādēļ dabīgiem un videi un cilvēkiem labvēlīgiem, un kvalitatīviem produktiem - "zaļajiem produktiem" Ķīnā tiek piešķirta arvien lielāka nozīme, un Latvijas kā vienas no zaļākajām valstīm pasaulē un Baltijas valstu "zaļo produktu" klāsts būtu īpaši pievilcīgs Ķīnas patērētāju tirgum.

Septembra pēdējā nedēļā Rīgā tiks rīkots biznesa seminārs par Ķīnas tirgus tendencēm "zaļo produktu" apguvē. Īpaša uzmanība seminārā tiks pievērsta produktu grupām pārtikas, farmācijas, kosmētikas un interjera dizaina nozarēs.

No 29.oktobra līdz 30.oktobrim Pekinā uzņēmēji varēs iepazīties ar Ķīnas institucionālo un regulatīvo vidi "zaļo produktu" eksportam uz Ķīnu, varēs uzzināt par Ķīnas biznesa partneru pārbaudes (Due Diligence) un līgumu slēgšanas pamatprincipiem, kā arī pārrunās intelektuālā īpašuma aizsardzības Ķīnā mehānismus, tostarp piedaloties "Expo" un tirdzniecības izstādēs. Uzņēmējiem arī tiks organizētas individuālās tikšanās ar nozaru asociācijām, importa un eksporta kompānijām un Ķīnas uzņēmējiem.

31.oktobrī un 1.novembrī Ķīnas pilsētā Guandžou uzņēmēji apmeklēs 112.importa un eksporta gadatirgu. Kantonas gadatirgus ir lielākā starptautiskā tirdzniecības izstāde Ķīnā, kas tiek rīkota jau no 1957.gada. Pagājušā gadā gadatirgu apmeklēja 210 000 interesentu un tajā piedalījās vairāk nekā 24 000 Ķīnas un starptautiskas kompānijas.

Atbalstu līdz 50% vizītes organizēšanai un komandējuma izdevumiem (aviobiļetes, viesnīcas un dienas nauda) uzņēmēji var saņemt, iesniedzot projektu LIAA administrētajā ES fondu programmā "Ārējo tirgu apgūšana - ārējais mārketings".

Svarīgākais