Pagājušajā gadā reģistrēts trīskāršs Krievijas investoru skaita pieaugums

Kā liecina Lursoft datu bāzu informācija, skaitliski lielākais investoru skaita pieaugums pērn bijis no Krievijas.

Proti, pagājušajā gadā investīcijas Latvijas uzņēmumos ieguldījuši 780 Krievijas pilsoņi un uzņēmumi, veidojot gandrīz pusi no 2011.gadā jaunpienākušo investoru skaita. Kopumā uz šā gada 1.janvāri 3 558 Krievijas personas bijušas īpašnieki 3 255 Latvijā reģistrētos uzņēmumos. Jāpiebilst, ka kopējais akumulēto investīciju apjoms uzņēmumu pamatkapitālos uz šā gada sākumu sastādīja 217,089 miljonus latu.

Pagājušajā gadā pieaudzis ne tikai Krievijas, bet arī citu valstu investoru skaits Latvijā. Tā, piemēram, pagājušajā gadā Ukrainas investoru skaits gandrīz trīskāršojies (48 personas 2010.gadā, 146 personas 2011.gadā), ievērojams investoru skaita pieaugums pērn bijis arī no Baltkrievijas. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, pērn arī trīskāršojies ārvalstu investoru skaits no Uzbekistānas, Kazahstānas, Kirgiztānas, Izraēlas, savukārt dubultojies – Turcijas, Lietuvas un Moldovas investoru skaits.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.