Spriež par Ķīnas un Eiropas uzņēmēju foruma rīkošanu Rīgā

Šodien Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs un starptautiskās nevalstiskās organizācijas Horasis priekšsēdētājs Franks Jurgens Rihters (Dr. Frank-Jurgen Richter) apsprieda gaidāmo augstākā līmeņa Ķīnas un Eiropas uzņēmēju forumu (Global China Busines Meeting), kurš notiks Rīgā šī gada 25.novembrī - 27.novembrī. Pasākumu rīko minētā organizācija (bāzēta Šveicē un Dubaijā), kas ir nozīmīga institūcija starptautisko ekonomisko attiecību arēnā.

Sarunas laikā J.Radzevičs uzsvēra pasākuma lielo starptautisko nozīmi, kā arī atgādināja, ka Rīgas sadraudzības pilsēta Ķīnā ir Sudžou. Izpldirektors ieteica uz pasākumu uzaicināt Sudžou pilsētas vadību un uzņēmējus, kas būtu lietderīgs abu pilsētu tālākās sadarbības ieguvums.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka šāda starptautiski nozīmīga konference pievērsīs pasaules valstu biznesa līderu uzmanību Rīgai un tās uzņēmējdarbības vides priekšrocībām, pozicionēs Rīgu kā reģiona konferenču centru, kā arī piedāvās unikālu iespēju uzņēmējiem dibināt kontaktus ar potenciāliem sadarbības partneriem.

Sarunā piedalījās arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols un LIAA Investīciju projektu departamenta direktore Andra Minkeviča.

Starptautiskais Ķīnas Uzņēmējdarbības forums ir ikgadēja augstākā līmeņa Ķīnas un Eiropas uzņēmēju tikšanās. Iepriekšējie forumi norisinājušies Ženēvā, Frankfurtē, Barselonā, Lisabonā, Luksemburgā un 2011.gadā - Valensijā, kur piedalījās ap 400 augsta līmeņa amatpersonu un uzņēmēju. Forums Rīgā būs astotais šāda veida pasākums.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais