Novāks "Getliņos" augušo pirmo tomātu ražu

© f64

Trešdien Baltijas lielākais atkritumu poligons "Getliņi" rīko siltumnīcu atklāšanas un pirmās tomātu ražas novākšanas svētkus.

Baltijas lielākais atkritumu poligons "Getliņi" ir Latvijā unikāls piemērs ekoloģiski saderīgu darbības virzienu ieviešanai. Energobloka saražotais siltums tiek izmantots "Getliņi Eko" siltumnīcu apsildei, nodrošinot ideālu vidi lauksaimnieciskajai ražošanai gada aukstajos mēnešos. 5,5 metrus augstajās siltumnīcās, kuru kopējā platība ir 3625 kvadrātmeti, tiek audzēti tomāti.

Pasākuma laikā pirmo tomātu ražu novāks Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar "Getliņi Eko" valdes priekšsēdētāju Imantu Stirānu un Stopiņu domes pārstāvjiem.

SIA "Getliņi Eko" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā un īstenot lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Vairāku gadu garumā poligonā veiktās investīcijas atkritumu apsaimniekošanā un elektroenerģijas ražošanā ir apliecinājušas savu efektivitāti, finansiālo atdevi un labvēlīgu ietekmi uz vides saudzēšanu.

Svarīgākais