"airBaltic" atzīmē devīto gadadienu lidojumiem uz Berlīni, Vīni un Maskavu

© F64 Photo Agency

Šovasar Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" atzīmē devīto gadskārtu kopš aviokompānija veic lidojumus uz Berlīni, Vīni un Maskavu.

Lidojumus uz šiem galamērķiem "airBaltic" uzsāka 2002. gada vasarā. Kopš tā laika airBaltic šajos maršrutos ir apkalpojusi gandrīz 1,5 miljonus pasažieru – 777 tūkstošus pasažieru reisos no un uz Berlīni, 464 tūkstošus pasažieru maršrutā Rīga-Maskava un vairāk nekā 258 tūkstošus pasažieru maršrutā Rīga-Vīne.

2002. gadā šajos maršrutos apkalpoti tikai 11 081 pasažieris. 2010.gadā šajos maršrutos tika apkalpoti jau teju 300 tūkstoši pasažieri, kas ir 27 reizes vairāk nekā pirms deviņiem gadiem.

Šajā vasaras sezonā "airBaltic" veic lidojumus uz Vīni katru dienu, uz Berlīni līdz pat četrām reizēm dienā, savukārt uz Maskavu (Šeremetjevas un Domodedovas lidostām) līdz trim reizēm dienā.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais