Dubultā pieaudzis jauno uzņēmumu skaits

Šī gada pirmajos piecos mēnešos Uzņēmumu reģistrs (UR) reģistrējis divas reizes vairāk uzņēmumu nekā pērn, portālam nra.lv apstiprina UR preses sekretāre Baiba Vismane.

Periodā no janvāra līdz maija beigām, vidēji mēnesī UR tika reģistrēti 1535 SIA, bet pērn šajā pašā periodā 999, mazkapitāla SIA skaits šogad mēnesī sasniedz 1075, kas ir divas reizes vairāk nekā pagājušajā gadā.

Šogad uzņēmumu reģistrā un komercreģistrā Rīgā kopumā reģistrēti jau 6243 jauni subjekti, kas ir divas reizes vairāk nekā pērn – 3246. Reģistrēto subjektu skaits ir palielinājies arī citās UR reģionālajās nodaļās. Šī gada pirmajā pusē Valmierā reģistrēti 433, Jēkabpilī 262 subjekti, bet pērn šajā periodā Valmierā reģistrēti 244, bet Jēkabpilī 127 subjekti.

„Palielinājums neliecina par uzņēmējdarbības pēkšņu uzplaukumu, bet drīzāk ar komersantu aktīvu pārstrukturizēšanos. Masveidā tiek reģistrētas mazkapitāla SIA un lai gan nevēlos izklausīties pesimistisks, taču visticamāk nākotnē liela daļā no tiem būs jālikvidē,” secina galvenais valsts notārs Ringolds Balodis.

Latvijā

Nacionālā apvienība (NA) sākusi vākt parakstus, lai nosūtītu divus Saeimas deputātus no partijas "Stabilitātei" frakcijas - Jefimiju Klementjevu un Viktoru Pučku - uz valsts valodas prasmes pārbaudi, jo neesot pārliecības par viņu latviešu valodas zināšanām tādā līmenī, lai varētu pildīt deputāta pienākumus.

Svarīgākais