83 procenti uzņēmumu pilnībā aprīkojuši datorus ar antivīrusu programmatūru

Kā liecina Lattelecom un Visidati.lv veiktais pētījums, 83% Latvijas uzņēmumu pilnībā visas datorizētās darbavietas ir aprīkotas ar kādu no antivīrusu programmatūrām un tikai 3% uzņēmumu atzinuši, ka antivīrusu programmas nelieto vispār.

39% no visiem uzņēmumiem lieto Kaspersky antivīrusu programmu, nākamās populārākās programmatūras Lattelecom biznesa klientu vidū ir AVG (20%), ESET NOD32 (15%) un Norton (11%).

Izvēloties antivīrusu programmatūru, Latvijas uzņēmumi pārsvarā paļaujas uz ekspertu ieteikumiem (43%), kā arī meklē adekvātāko cenu (27%), taču būtiski izvēles kritēriji ir arī programmatūras popularitāte (22%), iespēja to izmantot bez maksas (20%), kā arī automātiska atjauninājumu lejupielāde (18%).

Vaicāti, kādu summu par antivīrusu programmatūru vienam datoram uzņēmumi būtu gatavi maksāt, 28% uzņēmumu atbildēja, ka būtu gatavi maksāt līdz vienam latam mēnesī, 29% – no 1 līdz 1.50 latiem, bet tikai 2% – virs 2 latiem. 4% vēlētos maksāt citu summu, 18% nebūtu gatavi maksāt nemaz, bet 19% nav viedokļa šajā jautājumā.

Pētījums veikts sadarbībā ar Visidati.lv 2011. gada martā, pēc nejaušās izlases principa interneta vidē aptaujājot 316 Lattelecom biznesa klientus.

Svarīgākais