Lielās talkas laikā savāktos atkritumus izvedīs bez maksas

© Ojārs Lūsis

Lielās Talkas galvenais palīgs Rīgā „L&T” jau otro gadu talkas laikā savāktos atkritumus uz poligoniem izvedīs bez maksas. Lai izvešana noritētu vēl raitāk, dubultos atkritumu savākšanas mašīnu skaitu.

Pērn talkas laikā rīdzinieki kopējiem spēkiem savāca gandrīz 400 tonnas atkritumu. Lai atkritumus nogādātu poligonā, vairāk nekā desmit „L&T” atkritumu savākšanas mašīnas strādāja trīs dienas pa 14 stundām bez pārtraukumiem. Šogad uzņēmums strādās ar dubultu spēku, nodrošinot vēl lielāku atkritumvedēju skaitu, kā arī talkā iesaistīs 50 “L&T” administratīvā sektora darbinieku komandu, kuri pēc savas iniciatīvas sakops kādu no Rīgas piesārņotākajām vietām.

„Lielās talkas ideja pilnībā atbilst mūsu pārliecībai – rūpēties par vides drošību un sakoptību. Mēs esam pārliecināti, ka talkas laikā spēsim nodrošināt operatīvu un kvalitatīvu atkritumu nogādi poligonā. Prieks arī, ka tik liels mūsu darbinieku skaits piedalīsies Lielajā Talkā, tas vairo manu pārliecību, ka mēs ejam pareizajā virzienā, jo spējam nolikt malā savas personiskās intereses, veltot savu laiku un enerģiju visas sabiedrības labā. Ticu, ka kopīgi ar citiem Lielās Talkas atbalstītājiem, īpaši ar mūsu ilggadējo sadarabības partneris „Getliņi Eko” mēs padarīsim Latviju arvien tīrāku, kā arī tuvojamies mērķim, kad Lielā Talka aizvien vairāk asociēsies nevis ar atkritumu vākšanu, bet gan ar koku stādīšanu un bērnu atpūtas laukumu labiekārtošanu,” stāsta Vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma “L&T” direktors Reinis Ceplis.

Lai talkas dienā darbi notiktu gludi un raiti, “L&T” lūdz ikvienu talcinieku atcerēties svarīgu informāciju:

- atkritumi jāsavāc speciālos dzeltenas krāsas maisos, ko izsniegs attiecīgās talkas vietas Atbildīgais 30. aprīļa rītā. Citi maisi netiks vākti.

- talka ir kampaņveida sabiedrisks pasākums un privāto atkritumu atstāšana pilsētas oficiālajās sakopšanas vietās nav pieļaujama. Privātās teritorijas ikdienas uzkopšanai un atkritumu izvešanai, iedzīvotāji tiek laipni aicināti sazināties ar „L&T”.

- savāktās automašīnu riepas nav jāliek dzeltenajos maisos, bet gan jānovieto blakus, lai tās nenonāktu atkritumu poligonos

- piepildītos maisus ir jācenšas novietot maksimāli tuvu ceļam, tādējādi atvieglojot atkritumu mašīnas piekļuves iespējas un krāvēju darbu.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais