Rīgas piena kombināts saņem apbalvojumus Maskavas pārtikas produktu izstādē

Rīgas piena kombināts PRODEXPO saņēmis apbalvojumus par sieru „Rižskij” un sieru „Monterigo” un saldo krējumu.

Rīgas piena kombināta (RPK) speciālisti no 7. līdz 11. februārim piedalījās lielākajā pārtikas produktu izstādē "Prodexpo", kas jau 18. reizi notika Maskavā un bija lielākā šāda veida izstāde Krievijā un Austrumeiropā. Izstādes ietvaros notikušajā starptautiskajā konkursā „Labākais produkts – 2011”, RPK saņēma bronzas medaļu par kausētajiem sieriem „Rasa”: „Kausētais siers Klasiskais”, „Kausētais siers ar šķiņķi”, „Kausētais siers ar dillēm un garnelēm”, kas Krievijā pazīstams zem preču zīmes „Rižskij”.

Bronzas medaļu un augstu novērtējumu saņēma arī siers „Monterigo”, savukārt saldais krējums „Lāse” ieguva diplomu par izcilu kvalitāti. Pagājušā gada septembrī starptautiskajā konkursā „World Food Moscow”, AS „Limbažu siers" ražotais siers „Monterigo” ieguva zelta medaļu.

Krievijā Rīgas piena kombināta ražotā produkcija ir ļoti pieprasīta, tāpēc arī izstādes norises laikā izdevās nodibināt kontaktus ar jauniem sadarbības partneriem no Krievijas, Kazahstānas, Armēnijas, kā arī no Eiropas valstīm. RPK eksporta daļas vadītājs Dainis Rācenis vērtē šo izstādi kā iespēju kārtējo reizi apliecināt sevi starptautiska mēroga izstādē, kur piedalās pārtikas nozares speciālisti no visas pasaules, kā lielāko piena pārstrādes uzņēmumu Latvijā, kas jau ir nostiprinājis savas eksporta pozīcijas Krievijas tirgū. Dalība izstādē dod lielisku iespēju kontaktēties ar nozares speciālistiem, kā arī potenciālajiem RPK ražotās produkcijas izplatītājiem.

RPK jau pašreiz eksportē savu produkciju uz 10 Eiropas Savienības valstīm, Krieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu, Japānu, Singapūru. 2010.gadā eksports sastāda 22% no kopējā uzņēmuma apgrozījuma. RPK atbilstoši savas darbības stratēģijai arī turpmāk plāno paplašināt eksporta tirgu Rietumos un Austrumos, īpaši Krievijā.

Svarīgākais