Izstādei "Rīga Food 2010" uzņēmumi no 34 valstīm

Lai gan līdz izstādes "Rīga Food" atklāšanai 8.septembrī atlicis vēl viens mēnesis, dalībai jau pieteikušies vairāk nekā 500 uzņēmumu no 34 valstīm un profesionālie apmeklētāji no vairāk nekā 25 valstīm, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja izstādes rīkotāji.

Visvairāk ir reģistrējušies profesionāļi, kuru darbība saistīta ar pārtikas vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību, pārtikas ražošanu, sabiedrisko ēdināšanu, viesnīcu nozari, preču importu, pārtikas pārstrādes iekārtu, iepakojuma, izejvielu ražošanu un tirdzniecību, tehnoloģisko procesu nodrošinājuma servisu, sabiedriskās ēdināšanas un tirdzniecības iekārtu tirdzniecību.

15. starptautiskajā izstādē "Riga Food 2010" patlaban pieteikušies 217 dalībnieki no Latvijas - ražotāji, zemnieku saimniecības, bioloģiskās saimniecības, izglītības iestādes, zinātniskās institūcijas un asociācijas, kas izstādē prezentēs jaunākos ražojumus un zinātniskos sasniegumus, piedalīsies konkursos un biznesa veicinošos pasākumos, kā arī meklēs jaunus sadarbības partnerus un klientus.

Šogad izstādē notiks pavāru, konditoru, bārmeņu, kā arī galda servēšanas konkursi. Izstādē noteiks gada labāko Latvijas pavāru un Baltijas konditoru, savukārt starptautiskajās sacensībās "Riga Open Culinary Cup" dalībnieki sacentīsies par balvu - čeku 1000 eiro vērtībā. Izstādē jau 14.reizi notiks izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkurss, kurā noskaidros labāko Holandes sieru, skābo krējumu un medu, kā arī vērtēs graudu maizes kvalitāti.

Izstādē notiks arī semināri pārtikas nozares profesionāļiem un uzņēmējiem par pārtikas tehnoloģijām un inovācijām pārtikas nozarē, ko organizē Latvijas Lauksaimniecības universitāte, biedrība "Mārketinga padome", Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūts, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera u.c.

Savukārt, lai veicinātu biznesa attīstību, izstādē pirmo reizi notiks kontaktbirža, kas jau krietnu laiku pirms izstādes sākuma piedāvā veidot kontaktus ar izstādes dalībniekiem, dažādiem interesējošo nozaru uzņēmumiem no Latvijas un diplomātiskajām pārstāvniecībām.

Ik gadu izstādē piedalās pārtikas inovācijas procesos iesaistītās organizācijas un to pārstāvji, atspoguļojot visu produkta izstrādes procesu un rīkojot pārtikas inovācijas pasākumus, kas ir interesanti un noderīgi esošajiem un topošajiem uzņēmējiem un nozares profesionāļiem. Šogad Latvijas Tehnoloģiskais centrs veidos zinātnes un inovāciju stendu "Inovācija pārtikai" un animācijas stendu, kā arī brokeru pasākumu.

15.starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2010" notiks no 8.septembra līdz 11.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.