Rīgā šogad bija pieejamas vairāk nekā 14 000 darba vietas

Rīgā patlaban ir zemākais bezdarba līmenis valstī - 11,4% . Turpinot īstenot tās ieceres, kuras par savām prioritātēm ir noteikusi Rīgas dome, jau tuvākajā laikā galvaspilsētā darbu varēs iegūt arvien vairāk iedzīvotāju no visas pārējās Latvijas - tā šodien tiekoties secināja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers un Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Baiba Paševica.

Tikšanās laikā konstatēts, ka šogad Rīgā tūrisma nozarē vien radītas 5000 jaunas darba vietas, bet vēl papildus vairāk kā 9000 darba vietas Rīgā bija pieejamas citās nozares.

Nodarbības valsts aģentūras vadītāja Baiba Paševica apstiprināja, ka Rīgas domes uzsāktā attīstības stratēģija ir pareiza un turpinot iesāktos darbus tūrisma jomā, ostā , kā arī realizējot plānotos lielos infrastruktūras projektus, bezdarbs Rīgā vairs nebūs aktuāls.

"Šodien mēs secinājām, ka uzsākot attīstīt kādu lielu objektu, piemēram, Ziemeļu transporta koridoru, Rīgā pat pietrūks darba rokas un maizi šeit varēs pelnīt cilvēki no visas pārējās Latvijas," uzsver Ainārs Šlesers.

Tāpat Ainārs Šlesers un Baiba Paševica šodien vienojās jau tuvākajā laikā kopīgi tikties ar Rīgas darba devējiem, lai aicinātu viņus daudz aktīvāk izmantot Eiropas Savienības piedāvāto finansējumu iespējas, piemēram, nodarbinot jauniešus savos uzņēmumos.

Svarīgākais