Piedzīvojumu parka "Mežakaķis" izveide Mežaparkā izmaksājusi vairāk kā 30 000 latu

Šodien Mežaparkā atklātā piedzīvojumu parka "Mežakaķis" filiāles izveide izmaksājusi vairāk nekā 30 000 latu, taču skaidrības par šīs summas atpelnīšanas termiņu vēl nav, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina SIA "Kaķītis" valdes loceklis Rolands Rapa.

"Parka izveide izmaksāja vairāk nekā 30 000 latu, taču tie nav simtiem tūkstošu latu," sacīja Rapa, nevēlēdamies precizēt investīciju summu.

Pēc Rapas teiktā, pašreizējie ekonomiskie apstākļi neļauj prognozēt precīzu apmeklētāju plūsmu, jo finansiālo grūtību dēļ iedzīvotāji atpūtas vajadzībās tērē mazāk naudas.

"Patlaban vēl mums nav īstas skaidrības, cik daudz cilvēku apmeklē Mežaparku, kam būtu interesantas ne tikai bezmaksas izklaides, bet arī mūsu piedzīvojumu parks. Ieguldītās summas atpelnīšanas ātrums būs tiešā mērā atkarīgs no parka apmeklētības," skaidro Rapa.

Piedzīvojuma parka projekta izstrāde aizņēmusi vairāk nekā gadu, savukārt parka iekārtu un trases uzstādīšana veikta divu mēnešu laikā.

Biļešu cenas jaunatklātajā piedzīvojumu parkā svārstās no četriem līdz divpadsmit latiem. Tāpat tiek piemērotas biļešu atlaides grupām, ģimenēm un "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) vai "O!kartes" abonentiem.

"Mežakaķa" vadītājs norāda, ka piedzīvojuma parka ideja un koncepcija ir cilvēkiem interesanta, tādēļ uzņēmums cer uz apmeklētāju atsaucību.

"Tā kā "Mežakaķim" šī ir jau otrā filiāle, mums sāk veidoties nosacīta ķēde, līdz ar to domājam, ka mūsu pastāvīgajiem klientiem Siguldā patiks arī piedzīvojumi Mežaparkā," akcentē Rapa.

Mežaparka filiālē ir saglabāts dažādas grūtības trašu princips, kā arī atrakcijas, kas cilvēkiem likušās interesantas un patikušas Siguldas "Mežakaķī", taču puse no atklātā parka atrakcijām ir jaunas.

Mežaparkā esošajā piedzīvojumu parkā kopumā būs izveidoti 65 šķēršļi, kas sadalīti piecās trasēs ar atšķirīgām grūtības pakāpēm. Katrai trasei būs savs atbalstītājs, kura vārdā nosaukta trase. Trase pirmskolas vecuma bērniem būs "Lāsēna trase", zaļā trase iesācējiem - "O!Kartes trase", zilā trase - "Everest trase", sarkanā trase - "Tio trase", bet melnā jeb ekstrēmā trase būs "Gandrs trase".

Lai pārvietotos pa šķēršļiem, parka apmeklētājiem tiks izsniegts speciāls drošības aprīkojums. Laiks, ko apmeklētāji pavadīs parkā, būs apmēram 1,5-3 stundas, atkarībā no katra individuālā ātruma.

Rapa norāda, ka Mežaparka priedes ir lielas un stingras, kas nodrošina iespēju paplašināties un pievienot jaunas trases.

Kā portālam "Nozare.lv" pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas meži" valdes padomnieks un Mežaparka pārvaldnieks Henrijs Frīdenbergs, "Mežakaķa" parks izvietots 1,2 hektāru platībā.

"Rīgas meži" aktīvi piedalījušies piedzīvojuma parka izveides veicināšanā, palīdzot saskaņot nepieciešamos projektus Rīgas domē.

"Speciāli braucu uz Siguldu, lai izstaigātu turienes "Mežakaķa" trasi. Taču ar visu cieņu un mīlestību pret Siguldu, ja tagad rīdziniekiem ir iespējas izklaidēties tepat, Mežaparkā, tad tas ir jauki un jāvērtē ļoti pozitīvi. Ņemot vērā, ka infrastruktūra te sāk attīstīties, varam secināt, ka lēmums atdot Mežaparku apsaimniekošanā pašvaldības SIA "Rīgas meži" ir bijis pareizs," biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Kā stāsta Ušakovs, Mežaparku galvenokārt plānots attīstīt Rīgas iedzīvotāju vajadzībām, taču, ja tas interesēs arī pilsētas viesus, parks būs gatavs tos uzņemt.

Jau ziņots, ka Rīgas domes deputāti 2009.gada vasarā nolēma likvidēt aģentūru "Mežaparks", pievienojot to pašvaldības uzņēmumam "Rīgas meži". 2007.gada nogalē Rīgas Meža aģentūra tika pārveidota par pašvaldības SIA "Rīgas meži".

Svarīgākais